Image
zaamslag geleefd

Nieuws

By admin, 13 maart, 2023

Onder een mooi voorjaarszonnetjes toog een flinke ploeg van zeven vrijwilligers aan de slag op de Zaamslagse begraafplaats. Eerst werden de vakken A en B opgefrist, terwijl na de ochtendkoffie vak M aan de beurt was.

Na de lunch werd er veel klimop en onkruid verwijderd bij een groot aantal oude grafzerken in vak J. Daarbij kwamen deze prachtige oude stenen weer tot hun recht.

Labels

By admin, 19 februari, 2023

In het weekend van 25 en 26 februari wordt de website verhuisd naar een nieuwe serveromgeving. In dat weekend kunnen geen wijzigingen worden doorgevoerd aan de inhoud. Ook is het mogelijk dat de website in dit weekend minder goed beschikbaar is.

Het goede nieuws: na de verhuizing beschikken we over een snellere website tegen lagere kosten.

 

By admin, 24 januari, 2023

Op zaterdag 11 maart hebben we tussen 09:30 en 15:00 een schoonmaakactie. 

Door een deskundige zijn ruim 100 grafstenen geselecteerd en op zaterdag 11 maart willen we die weer in goede conditie brengen. Sommige zijn bijna 200 jaar oude; de meeste ruim 100 jaar. Veel verschillende modellen, namen en teksten.

Vrijwilligers gezocht

We zoeken 10 vrijwilligers, ook voor de voorliggende groenstrookjes, de zg. tuintjes.

By Jannie de Putt…, 23 oktober, 2022

In graf A1034 ligt sinds 31 december 1895 begraven de echtgenote van ds. Knottnerus, Adriana Lokerse, 29 jaar jong. Ze waren getrouwd in ’s-Gravenpolder, waar hij toen predikant was.  Verder weten we weinig van haar, alleen dat ze geboren was op Zuid-Beveland.

De voortvarende predikant Adolph Meinhardt Knottnerus  heeft echter geschiedenis geschreven. Hij was predikant te Zaamslag van 1892 tot 1901.

By admin, 10 augustus, 2022

Als gevolg van een besluit van de gemeenteraad wordt in het najaar van 2022 gestart met het ruimen van de eerste 20 graven. Dat is het topje van de ijsberg. Op de begraafplaats in Zaamslag zijn nu ongeveer 2.800 graven. Als het besluit in zijn geheel wordt uitgevoerd worden tot 1.800 graven geruimd. Waardoor een derde van de begraafplaats over blijft.

De volgende graven worden geruimd:

By admin, 18 januari, 2022

Maak op zaterdag 12 maart kennis met Zaamslag Geleefd en de historie van de Zaamslagse begraafplaats. Samen gaan we grafstenen weer leesbaar maken. Al doende kom je in contact met de geschiedenis van het dorp.

Stichting Zaamslag Geleefd spant zich in om de geschiedenis van de Zaamslagnaren te bewaren. Wij vinden het belangrijk dat de begraafplaats er netjes bij ligt en dat de onderhoudskosten betaalbaar blijven. Door zelf de handen uit de mouwen te steken en klein onderhoud te plegen, wordt het nuttige met het aangename verenigd.

Labels

By admin, 6 december, 2021

In alle beleidstukken die ik lees over begraven wordt in de regel opgemerkt dat cremeren populairder wordt. Sommigen gaan zo ver om cremeren de toekomst te noemen. Maar is dat terecht?

By admin, 7 november, 2021

Planten hebben water nodig en Stichting Zaamslag Geleefd draait op vrijwilligers. Het begon allemaal met een website die nu al meer dan een jaar in de lucht is. Een flinke schare vrijwilligers heeft heel veel tijd besteed aan het invoeren van bijna 2.800 graven met foto en al.

Er staat nu een hele mooie database en daar zijn we trots op.

Labels

By admin, 20 augustus, 2021

In augustus zijn onze vrijwilligers Jannie de Putter-Scheele en Anneke van de Ree geïnterviewd door Georg Dobbelaar voor Omroep Hulst.

Dat leverde deze mooie reportage op:

Labels