Biografie

Johannes van Westen, afkomstig uit Borsele, werkte in de jaren twintig van de 19e eeuw als kleermaker in Goes, maar wilde voor zichzelf beginnen. Hij kwam terecht in Zaamslag, waar hij eerst aan het gemeentebestuur van Zaamslag toestemming moest vragen om zich als kleermaker in het dorp te mogen vestigen. Hij begon met een kleine kleermakerij in de Veerstraat. Een poos later kwam zijn verloofde Elisabeth Fraanje ook naar Zaamslag. Ze trouwden op 18 oktober 1923. Ze kregen zes kinderen, waarvan er maar 3 in leven bleven. Helaas overleed Johannes van Westen al op heel jonge leeftijd, hij werd op één dag na 35 jaar. Zijn vrouw was zwanger op het moment van het sterven van haar man en ook het kind dat zij enkele maanden later ter wereld bracht (Johanna van Westen), stierf na enkele weken. Ze zijn allemaal begraven op de begraafplaats van Zaamslag.

Johannes was gehuwd met Elizabeth Fraanje.

Hij was een zoon van  Marinus van Westen en Maatje Walhout.

Vak
Rij
5
Nummer
22

Reacties

Johannes
Voorletter: J.
Voorvoegsel: van
Achternaam: Westen
Voorvoegsel volledige naam: van
Volledige aanspreeknaam:

Westen

Geboren:
te Borssele
Overleden:
te Zaamslag
Begraven:

Familieverbanden

Ouders:

Administratief

Ingangsdatum termijn:
Einddatum termijn:
Afstandsdatum:

Wordt een vriend van Zaamslag Geleefd

Steun Zaamslag Geleefd door te laten zien dat u er achter staat: wordt een Vriend van Zaamslag Geleefd.

Hoe werkt het?

Door onderstaand formulier in te vullen laat u zien dat u achter Zaamslag Geleefd staat. Uw naam komt dan bij de Vriendenlijst te staan.

Wat kost het?

Niets! 

Wat levert het u op?

Door Vriend te worden geeft u aan dat er prudent moet worden omgegaan met de Begraafplaats van Zaamslag. Bovendien kunt u aangeven of u ook een nabestaande bent van iemand die op Zaamslag begraven ligt. Daarmee bespaart u heel veel onderzoekskosten die de gemeente Terneuzen nu maakt. 

 

Formulier
Wat is uw woonplaats?
Als u hier uw emailadres invult, ontvangt u tevens onze nieuwsbrief. NB Uw emailadres wordt NIET op de site vermeldt en nergens anders voor gebruikt.
Ik ben nabestaande van
Als u op de hoogte wilt blijven van het verlopen van grafrechten, kunt u hier aangeven van wie u een nabestaande bent.