Rechts van de ingang van onze begraafplaats staan een aantal stenen opgesteld met een bankje er tussen. Ze zijn afkomstig van geruimde graven en herplaatst met instemming van de rechthebbenden.

Als er in de toekomst grotere ruimingen uitgevoerd zouden worden, kan ZAGRAS in het herinneringshofje laten zien, wat de verschillen zijn tussen de grafzerken wat betreft indeling, materialen, model, tekst, soorten letters enz. Op een informatiebord staat algemene uitleg en tijdens rondleidingen vertellen we er graag meer over.

De keus van deze grafstenen werd grondig overwogen door onze deskundige de heer W. Annema , bouwkundig ingenieur te Delft. Op de begraafplaats in Franeker deed hij veel ervaring op. Hij deed voor ZAGRAS  ook veel archiefonderzoek over de begraafplaats o.a. ontstaan, uitbreidingen en ruimingen  en over de rechten van de verschillende graven, de veiligste manier van schoonmaken van de oude grafstenen en het lezen van oude en uitgesleten teksten. Bij de presentatie van ZAGRAS in augustus 2013 in de Molenhof heeft hij een belangrijk aandeel geleverd.

Het hofje is met instemming van de gemeente uit te breiden tot ongeveer 40 grafstenen. Tegen de drie heggen kunnen steeds ongeveer zes grafstenen worden herplaatst en aan de westkant tegen de coniferen is er ook een aantal voorzien. Zo wordt het een volledig hofje.