Rechts van de ingang van onze begraafplaats staan een aantal stenen opgesteld met een bankje er tussen. Ze zijn afkomstig van geruimde graven en herplaatst met instemming van de rechthebbenden.

Als er in de toekomst grotere ruimingen uitgevoerd zouden worden, kan Zaamslag Geleefd in het herinneringshofje laten zien, wat de verschillen zijn tussen de grafzerken wat betreft indeling, materialen, model, tekst, soorten letters enz. Op een informatiebord staat algemene uitleg en tijdens rondleidingen vertellen we er graag meer over.

Het hofje is met instemming van de gemeente uit te breiden tot ongeveer 40 grafstenen. Tegen de drie heggen kunnen steeds ongeveer zes grafstenen worden herplaatst en aan de westkant tegen de coniferen is er ook een aantal voorzien. Zo wordt het een volledig hofje.

Meld je aan als nabestaande en/of rechthebbende!

Van de 2.800 graven op Zaamslag dreigen er maar liefst 1.800 te worden geruimd. Bijvoorbeeld omdat er geen nabestaanden bekend zijn.

De eerste ruimingen beginnen in 2022!

Stichting Zaamslag Geleefd roept daarom alle inwoners en alle bezoekers van deze site op om zich te melden als nabestaande. Dat kan met onderstaand formulier.

Deel deze pagina!

Kent u mensen die op Zaamslag hebben gewoond of er familie hebben? Stuur dan deze pagina naar ze door en vraag ze om zich aan te melden!

Formulier
Als u hier uw emailadres invult, ontvangt u tevens onze nieuwsbrief. NB Uw emailadres wordt NIET op de site vermeldt en nergens anders voor gebruikt.
Ik ben nabestaande van
Als u op de hoogte wilt blijven van het verlopen van grafrechten, kunt u hier aangeven van wie u een nabestaande bent.
7 + 4 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.